Reparatie

U heeft een horloge dat het niet meer doet. Dat kan een horloge zijn dat u tot voor kort dagelijks droeg maar ook een horloge (bijvoorbeeld een erfstuk) dat in een laatje of kistje is beland omdat het ‘niet meer loopt’. Als u dat weer opgeknapt wilt hebben kan TikTijd u zeker van dienst zijn.

TikTijd repareert voor klanten met grote regelmaat horloges waarvan ooit door iemand is aangegeven dat reparatie niet mogelijk of niet de moeite is. TikTijd zal dit nooit beweren omdat het simpelweg niet waar is. Alles is te repareren. De vraag is alleen of de reparatiekosten opwegen tegen de economische én emotionele waarde na de reparatie.
Over de kosten van de reparatie en de economische waarde kan TikTijd u iets vertellen. Daarbij is het belangrijk te weten wat u als klant verwacht van de reparatie. Wilt u dat het onderste uit de kan wordt gehaald, bijvoorbeeld qua nauwkeurigheid, of bent u tevreden als het horloge weer betrouwbaar loopt en voor gewoon ‘dagelijks gebruik’ weer geschikt is? Hier zijn gezamenlijk keuzes in te maken. Wat betreft de emotionele waarde: die kunt alleen u bepalen. Uiteindelijk is het aan u om op basis van alle genoemde gegevens te beslissen of de reparatie doorgezet moet worden. Uiteraard helpt TikTijd u bij deze afweging.
De resultaten van de reparatie worden onder andere inzichtelijk gemaakt door metingen op een zogenaamd afregelapparaat vóór en na reparatie en foto’s tijdens de reparatie. Tegen geringe vergoeding kan van deze gegevens een reparatieverslag worden gemaakt (zie onder ‘Projecten’ voorbeelden van die verslagen).

Prijsindicatie servicebeurten en reparaties
De kosten van reparatie zijn erg afhankelijk van uw wensen en het werk dat daartoe moet gebeuren.
TikTijd kan richtprijzen geven voor een ‘standaard’ reparatie – ook wel servicebeurt genoemd – bij verschillende soorten horloges. Een servicebeurt behelst: demonteren horloge en uurwerk, uurwerk en kast schoonmaken in reinigingsmachine en ultrasoon, demagnetiseren, uurwerk assembleren en oliën, afregelen van uurwerk (in twee posities) en het polijsten van de kast en het glas.
Eventuele bijkomende kosten zitten vervolgens in het vervangen van kapotte, versleten of onjuiste onderdelen en allerhande specifieke reparaties. Voor dat werk is op voorhand geen prijsindicatie te geven. 

‘Standaard’ servicebeurt (incl. BTW):
Handopwinder:                              € 100,-
Automaat:                                       € 130,-
Chronograaf:                                  € 210,-
Automatische chronograaf:           € 230,-