Makelaar

Aanschaf
U denkt eraan een vintage horloge aan te schaffen maar weet niet zo goed hoe dat aan te pakken. Dat is heel goed te begrijpen. Er zijn vele soorten horloges, de diversiteit aan merken is enorm en de prijsverschillen zijn groot. U kunt bij een betrouwbare winkel een horloge aanschaffen. Daarmee weet u vrij zeker dat het uurwerk goed in orde is, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Een aanschaf online, via bijvoorbeeld Ebay, is zeker mogelijk maar de kans dat het horloge bij binnenkomst niet goed blijkt te functioneren met hoge reparatiekosten van dien is vrij groot. Daarnaast moet altijd opgelet worden dat er geen zogenaamde ‘fake’ of ‘freak’ wordt aangeschaft.
TikTijd maakt het mogelijk samen met u op zoek te gaan naar een horloge. Dit zal meestal een online aankooptraject betreffen en kan op verschillende manieren worden vormgegeven. In alle gevallen is het van belang eerst uw wens zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Daarna kunt u zelf op zoek gaan naar horloges en TikTijd om advies vragen of u geeft Tiktijd opdracht een bepaald type horloge voor u te zoeken. Indien een horloge wordt aangeschaft kan TikTijd de servicebeurt, revisie of reparatie van het horloge verzorgen.
Deze manier van werken heeft voor u als klant vele voordelen. U begint goed geïnformeerd aan de zoektocht, u kunt u helemaal zelf bepalen wat voor horloge u wilt, door de betrokkenheid van TikTijd is de kans op een miskoop veel kleiner, u weet zeker dat eventueel werk aan het horloge door TikTijd goed wordt gedaan en tot slot: u heeft een horloge dat qua prijs aanzienlijk onder de waarde van hetzelfde horloge uit een (fysieke) winkel ligt.

Verkoop
U heeft een horloge waar u niet aan gehecht bent en om die reden wilt verkopen. Bij verkoop aan een (fysieke) winkel moet u er vanuit gaan dat de inkoopprijs van een horloge circa de helft is van de uiteindelijke verkoopprijs. Daarbij speelt ook nog mee dat de staat van het horloge (waarschijnlijk nog niet opgeknapt) de verkoopprijs verder zal drukken, of dat nu via een fysieke winkel is of online. Als u bovenstaande niet bezwaarlijk vindt kunt u het horloge natuurlijk ook aan TikTijd verkopen.
Een andere optie is dat TikTijd de verkoop van een horloge voor u regelt. Afhankelijk van het soort horloge en uw wensen kan TikTijd er eerst voor zorgen dat het wordt geserviced, eventueel gerepareerd. Vervolgens kan TikTijd de online verkoop regelen: onder andere een advertentie opstellen met goede foto’s van het horloge met een duidelijke, professionele omschrijving. Indien het horloge verkocht wordt dan krijgt u de gerealiseerde verkoopprijs minus de reparatiekosten en een vooraf afgesproken percentage over de verkoopprijs voor de bemiddeling van TikTijd.
Of u een horloge direct aan TikTijd verkoopt of dat door TikTijd laat verkopen: het kost u weinig tijd en u krijgt een eerlijke prijs.